Mikko Törmälehdon hyvinvointiluento aiheella: Arvopohjainen elämä ja motivaation ylläpitäminen

perjantai 10.30-11.45

Filosofi ja motivaatiotutkija Frank Martelaa lainatakseni, elämässä on lopulta vain kaksi suurta kysymystä: 1) Mitä haluan tehdä? 2) Miten saan sen tehtyä?

Oman näköisen elämän keskiössä on itselle merkityksellisten asioiden kirkastaminen ja ennen kaikkea sitoutuminen näihin asioihin. Tämä vaatii yli ajan kestävää motivaatiota. Luennolla sukelletaan arvotyöskentelyn syvään päätyyn ja opiskellaan vuorovaikutteisesti 5 tekijää, jotka ovat edellytyksenä arvopohjaiselle elämälle sekä motivaation jatkumiselle.

Mikko Törmälehto on Trainer4You-kouluttaja, liikuntatieteiden maisteri (LitM), liikunnanohjaaja (AMK) ja ammattivalmentaja. Lisäksi Mikko on suorittanut myös terveystieteiden perus- ja aineopinnot. Pro Gradu -tutkielmansa hän on tehnyt liikuntamotivaatiosta. Mikko on hurtin huumorin omaava, aikaansaava ja tiedonjanoinen liikunta-alan ammattilainen ja luennoitsija, joka omaa monipuolisen työkokemuksen ja opiskeluhistorian liikunta-alalta.

amazing Syöte – Mobiilisuunnistus

perjantai 12.45-14.30

Syötteen ainutlaatuinen luonto tulee tutuksi Amazing Syöte -tiimikisailulla, joka suoritetaan max. 4 hengen tiimeinä. Kyseessä on luontoelämyksiä ja tiimityötaitoja ainutlaatuisella tavalla yhdistävä aktiviteetti, joka haastaa osallistujat nokkeluutta ja näppäryyttä vaativilla mitä moninaisimmilla tehtävillä sekä kevyesti liikunnallisilla, tiimityötaitoja vaativilla rasteilla – aivojumppaa puolestaan tarjoavat virtuaalirastit, joissa teemana liikkuvat luonto sekä hyvinvointi.

Älypuhelimeen ladattavan, helppokäyttöisen ActionTrack-mobiilisovelluksen avulla toteutettavassa pelissä suunnistetaan kohteesta toiseen Syötteen upeassa maastossa, suoritetaan erilaisia tehtäviä ja kerätään pisteitä omalle tiimille. Lopuksi palkitaan eniten pisteitä keränneet joukkueet!

(Kuva: Laura Vanzo, Visit Tampere.)

Ohjattu Fatbike-safari

perjantai 12.45-14.30

Syötteen kansallispuisto ja vaaramaisemat ovat tunnettuja vaihtelevista ja upeista pyöräilymaastoistaan. Reiteillä on korkeuseroja ja monipuolisia maastoja hiekkakankaista aapasoihin. Pyöräreitit sopivat kokeneemmille konkareille, jotka hakevat haastavampia ja fyysisesti raskaampia reittejä, mutta myös aloittelijoille löytyy leppoisampia reittejä. Tieosuuksia reiteillä ei ole juuri lainkaan.

Tällä ohjatulla fatbike-safarilla reiteille lähdetään pienryhmissä, ja ohjaaja opastaa reitin läpi. Reiteille suunnataan yhteisen tason mukaisesti niin, että kaikilla on hauskaa, ei siis liian vakavalla otteella. Maastossa pääsee näkemään Iso-Syötteen parhaat spotit, upeat vaaramaisemat ja tutustumaan monipuolisiin pyöräilyreitteihin.

Selätä Selkäsi ja Ryhtiä Rankaan – hyvinvointitunti

perjantai 15.00-16.30

Joka vuosi noin miljoonalla suomalaisella on selkävaivoja ja noin puolet liikuntaelinsairauksista aiheutuu selkävaivoista. Poikkeuksena ovat ne harvat ihmiset, joilla selkä ei koskaan vaivaa. Jopa kahdeksalla kymmenestä ihmisestä on selkäkipua joskus elämänsä aikana.

Päivittäinen kävely auttaa niveliäsi pysymään kunnossa. Tarvitset lisäksi myös vaihtelevampaa, nivelistöä eri tavoin rasittavaa liikuntaa, jotta nivelet eivät jäykisty. Tähän tarpeeseen on kehitetty tehokkaita, mutta samalla turvallisia lihaskunto- ja venyttelyliikkeitä sisältäviä liikuntatunteja, kuten Selätä Selkäsi ja Ryhtiä Rankaan –hyvinvointitunti. Selätä Selkäsi ja Ryhtiä Rankaan –hyvinvointitunti on monipuolisia, erityisesti selän, niskan ja hartioiden alueen lihasvoimaan ja liikkuvuuteen vaikuttavia liikkeitä sisältävä harjoitus. Apuna käytetään vastuskuminauhaa, jumppakeppiä sekä pilatesrullaa. Osallistujat saavat mukaan kirjalliset omaharjoitteluohjeet.

Ulko-cirCuitharjoitus Tunturissa

perjantai 15.00-16.30
Ulko-circuit sisältää toiminnallisia lihaskuntoa kehittäviä harjoitteita, joita tehdään harjoituspisteillä upean tunturiluonnon ympäröimänä. Harjoitus sisältää yhteisen alkulämmittelyn, harjoituspisteissä kiertämistä kellon tahdissa sekä lopussa jäähdyttelyosion, jossa palautellaan keho harjoituksen jälkeisestä kuormasta.
Circuit-harjoittelussa ei tarvita aiempaa kokemusta tai huippukuntoa, koska harjoitteiden intensiteetin ja tehtävien toistojen määrän määräät sinä. Kesto 1,5h.

Luontojooga by Syöte

lauantai 9.30-11.15

Herää aamuun liikkuvana, rentoutuneena ja vireänä. Syötteen luontojooga avaa kropan ja mielen uuteen päivään keskittyen hetkeen, liikkuvuuteen ja läsnäoloon.

Tämä joogatyyppinen, monipuolinen lihashuoltoharjoitus Luppoveden rannalla laittaa päivän käyntiin mahtavalla rentoutuneella energialla! Mikäli sää ei ole suosiollinen, pidetään joogahetki KIDE kuntosalin tiloissa.

Bike Park -tutustuminen

lauantai 9.30-11.15

Uusi Bike Park eli hissipyöräilypuisto on valmistunut Iso-Syötteen rinteille kesällä 2020. Tämä trendikäs ja mukaansa tempaava laji sopii lähes kaikenikäisille, pyöräilystä ja raittiista ulkoilmasta nauttiville ihmisille. Bike Parkilla eli hissipyöräilyllä tarkoitetaan hiihtokeskuksissa harrastettavaa lajia, jossa pyörän kanssa noustaan ylös hissillä ja lasketaan alas siihen suunniteltuja ratoja pitkin.

Iso-Syötteen Bikepark-radat ovat noin 2 km pitkiä, ja erilaisia ratoja on 5 kpl. Helpoimmalla radalla voi mennä vaikka jopolla alas, mutta muihin ratoihin suositellaan jousitettua pyörää.

Tässä kokeilussa päästään kokeilemaan helppoja ratoja ja tutustutaan lajiin ohjaajan kanssa. Myös aloittelija pääsee nauttimaan pyörän selässä vauhdin hurmasta omaan tahtiin.

Voltin Biisikärpänen -musavisa

perjantai 19.30-noin 22.30

Onko porukalla hallussa kasarin rockit, ysärin popit ja ehkä ripaus tietämystä myös leffamusiikista? Jos vastasit yhteenkin kyllä, olette valmiita kisailemaan Voltin omassa Biisikärpäsessä! Syksyllä 2018 debyyttinsä tehnyt ohjelmanumero kutkuttaa musatietäjien aivonystyröitä ja sopii viihdyttäväksi ohjelmaksi tapahtumaan kuin tapahtumaan. Kesto noin 50 min.

Voltti vastaa tämän kisan palkinnosta eniten pisteitä keränneelle joukkueelle (joukkuekoko tyypillisesti ”1 pöytäkunta” eli noin 4-8 hlöä.)