Iso-Syöte

Pohjoisen taikaa

Iso-Syöte on Suomen eteläisin tunturi. Se sijaitsee Pudasjärven kaupungissa, vain reilun puolentoista tunnin ajomatkan päässä Oulusta ja 750 kilometriä Helsingistä. Laskettelukeskusta ympäröi upea Syötteen kansallispuisto, joka tarjoaa satojen kilometrien vaellus-, pyöräily- ja latuverkoston.

Syöte on monipuolinen ympärivuotinen matkailukeskus, johon on helppo rakastua. Tunturialueella luonto on aina läsnä ja lähellä. Iltaisin voit kuunnella erämaan hiljaisuutta ja päivisin ihastella puhdasta ympäristöä erilaisten harrastusten parissa.

Yhdessä kanssasi kohti kestävää matkailua

24 %

vähemmän sähköä maalämmöllä verrattuna sähkölämmitykseen.

Maalämpö on maa- ja kallioperässä olevan geoenergian hyödyntämistä rakennuksien lämmittämiseen. Maalämpöjärjestelmän ydin on maalämpöpumppu, joka siirtää peruskallioon, pintamaahan tai vesistöön sitoutunutta lämpöenergiaa talon patteri- tai lattialämmitysjärjestelmään sekä käyttöveteen.

Maalämpö on peräisin auringosta, ja siksi se onkin luokiteltu uusiutuvaksi energiaksi. Maalämpöpumppu on erittäin suositeltava lämmitysmuoto sen ympäristöystävällisyyden vuoksi.

* Laskettu Motiva kuluttajaneuvonnan laskurilla

32 %

vähemmän vettä uusilla vettä säästävillä astianpesukoneilla, vessanpöntöillä, suihkuilla ja hanoilla.

Kaikissa KIDE-huoneissa on A+ luokan astianpesukone, vettä ja energiaa säästävä suihku ja hanat, sekä vettä säästävä vessanpönttö.

Suihku on kodin suurin vesijuoppo ja energiasyöppö. Nykynormien mukaisen suihkun virtaus on 12 litraa minuutissa (KIDE-huoneen suihkun virtaus 7,8 litraa minuutissa). Kymmenen minuutin suihku vie siis 120 litraa vettä, jos suihku on koko ajan auki. Tuosta määrästä noin 60 % on lämmintä vettä.
Suihkussa kannattaa siis välttää turhaa veden juoksutusta – helposti se onnistuu sulkemalla hana saippuoinnin ajaksi.

* Arvio tehty verto.fi:n tietojen perusteella.

42 %

vähemmän polttoainetta

Iso-Syöte on lähellä, vain 140 km Oulusta ja 750 km Helsingistä. Valitsemalla kotimaan kohteen, johon pääsee joustavasti ja vähäpäästöisesti voit säästää huimasti energiaa. Junamatkailu on vihrein matkustamisen vihrein vaihtoehto, seuraavaksi tulevat linjaliikenteen bussit ja sähköautot. Iso-Syötteellä käytössäsi ovat sähköautojen latauspaikat.

* Vertaus on tehty polttomoottoriauton ja lentokoneen välillä. Hiilidioksidipäästöt laski Maaseudun Tulevaisuuden pyynnöstä Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran käyttämä konsulttiyritys D-mat.

75 %

vähemmän roskaa

KIDE Huoneissa käytetään vain uudelleen täytettäviä saippua- ja shampoopakkauksia. Pientä huonekosmetiikkaa ei käytetä, sillä pakkaukset päätyvät usein roskiin käyttämättöminä tai vajaina.

KIDE Hotellissa voit helposti kierrättää lomasi aikana kertyvän roskan käyttämällä huoneen kierrätysastiaa.

* Arvio verrattuna kertakäyttöpakattuihin huonetuotteisiin.

Ajankohtaista

Parhaat vinkit Iso-Syötteen ruskaan

Iso-Syötteen syksy on vertaansa vailla, kun ruskan upeat värit hehkuvat pehmeässä auringonvalossa ja raitis syyssää kutsuu niin retkeilijöitä, pyöräilijöitä kuin sienestäjiäkin luontoon. Syksy onkin erinomaista aikaa harrastamiseen, ja me suomalaiset…
ProDine Oy

Uusi ravintola avaa ovensa Iso-Syötteellä

Ravintola Nallikarista tuttu ProDine Oy avaa ravintolan Iso-Syötteelle toukokuussa Iso-Syötteen ytimessä sijaitsevan KIDE Hotellin tiloihin aukeaa alkukesästä uusi ruokaravintola. Ympäri vuoden avoinna olevassa ravintolassa tullaan tarjoilemaan laadukasta ruokaa, jossa paikalliset…
Kide Suomen paras lasketteluhotelli

KIDE on Suomen paras lasketteluhotelli 2021

Iso-Syötteen KIDE Hotelli äänestettiin Suomen parhaaksi lasketteluhotelliksi vuoden 2021 World Ski Awardseissa KIDE Hotel by Iso-Syöte palkittiin Suomen parhaana lasketteluhotellina maailmanlaajuisissa World Ski Awardseissa. World Ski Awards palkitsee vuosittain järjestettävässä…
Hertta Soiperoisella- Iso-Syötteen päiväretkikohteet

Kesäinen Iso-Syöte

Iso-Syöte on monipuolinen kohde myös talvisesongin ulkopuolella. Alueella ja sen lähiympäristössä on paljon nähtävää ja koettavaa niin paikallisille kuin vierailijoillekin. Tähän artikkeliin on koottu tietoa ja vinkkejä parhaista kesätekemisestä sekä…
2f6a9524-68b4-4c80-8573-b92451e42d80

Taianomainen toukokuu

Laskettelukausi on päättynyt ja Bike Parkin avaamiseen menee vielä tovi, tämä rauhanomainen ja kaunis taitoskausi on muutamien viikkojen mittainen aarre, jota harvat osaavat hyödyntää. Tunturissa vuodenaikojen vaihdos on…
pyörätjamaisema

Syöte on pyöräilijöiden mekka

Tähän artikkeliin on koottu tietoa Syötteen virallisista pyöräilyreiteistä ja alamäkipyöräilystä. Artikkelissa on tietoa siitä mistä saat vuokrattua maastopyörän, fatbiken, sähköpyörän tai alamäkipyörän  ja lisäksi hyödyllisiä videoita, sekä linkkejä ja lähteitä,…
Koira lemmikki Iso-Syötteellä

Iso-Syöte on lemmikin unelmakohde

Iso-Syötteelle tervetulleita ovat myös nelijalkaiset ja karvaiset! Jos kysyisit lemmikiltäsi, saattaisi hän valita seuraavaksi lomakohteeksi Iso-Syötteen. Meillä tassuttelevat perheenjäsenet pääsevät mukaan moneen tekemiseen perheensä kanssa. Majoituksista ja ravintoloista löytyy valinnanvaraa,…
Kellarilampi ja perhe

Kesän 3 suosikkikohdetta retkeilyyn perheille

Perheen pienten kanssa retkeillessä päivästä tulee onnistunut kun retkeilykohde on lapsille sopiva ja puitteet ovat kunnossa. Iso-Syötteen lähistöltä löytyy monia ihastuttavia retkeilykohteita, jonne voi suunnata myös pienten lasten kanssa. KIDE Hotelli sijaitsee…
bike park rata

Tervetuloa uuteen Iso-Syöte Bike Parkkiin!

Juhannuksena 2020 avattavassa Iso-Syöte Bike Parkissa lasketaan pyörällä hauskoja alamäkiratoja ja nautitaan laskettelun kaltaisesta vauhdin hurmasta! Alueelta löytyy laskureittejä ensikertalaisista lajia jo pidempään harrastaneille. Perhealueen kaksi vihreää reittiä on tehty…
kide hotelli kevät

KIDE Hotelli on avoinna

turvallisuus edellä Iso-Syötteen KIDE Hotellimme pitää ovensa avoimena talvikauden päätyttyä Iso-Syötteellä jo maaliskuussa. Hotelli on rakennettu tukemaan ympärivuotisen matkailun kehitystä Syötteellä. Iso-Syötteellä odotellaankin jo kovasti tulevaa kesää ja seuraillaan miten…
Pesiölä

Kestävää kehitystä tuetaan paikallisesti

Alueellisesta yhteistyöstä voimaa Kun trendinä on, että palvelukilpailutukset tehdään kustannusperusteisesti ja usein jopa valtakunnallisesti, kuljetaan Pudasjärvellä, Iso-Syötteen kansallispuiston tuntumassa omia polkujaan. Marraskuussa Iso-Syötteelle avattava uusi KIDE Hotelli luottaa paikallisiin toimijoihin…

Kumppanit

RAVINTOLA BISTORIA

Italialaisvaikutteinen ravintola keskellä Iso-Syötettä, kätevästi samoissa tiloissa yhdessä KIDE Hotellin kanssa ja aivan laskettelurinteiden juurella. Tunnelmallisessa Bistoriassa nautit herkullisista ruuista yhdessä ystäviesi kanssa. Jokaista suupalaa täydentää herkullinen, huolellisesti valittu juoma olipa se sitten kolaa tai coctailia. Bistoria on erinomainen paikka rentoutua sekä aktiivisen urheilun että rauhanomaisen lomailun lomassa.

ST1

KIDE lämpiää 100-prosenttisesti ST1:n maalämmöllä. Asumisen energiankulutuksesta valtaosa kuluu Suomessa lämmitykseen. Siksi lämmitystavan valinnalla voidaan vaikuttaa merkittävästi sekä energiakuormaan että kustannuksiin.

Maalämpö tarkoittaa maa- ja kallioperässä olevan geoenergian hyödyntämistä rakennusten lämmittämiseen. Maalämpö pudottaa CO2-päästöjä 50–80 %:a verrattuna perinteiseen öljy- tai sähkölämmitykseen.

Lisätietoa: https://www.st1.fi/teesi-34

Lehto Group

KIDE hotelli on kotimaista laatutyötä. Huonemoduulit ja kiintokalusteet on rakennettu kotimaisista raaka-aineista pääosin Lehdon Oulaisten tehtaalla. Modernin teollisen valmistuksen hyödyntäminen rakentamisessa takaa yhtä aikaa sekä laadun, materiaalihukan minimoinnin ja nopean rakennusvaiheen.

Laatuun vaikutetaan ennen kaikkea rakentamisen kuivaketjulla, sillä työtä ei tehdä sään armoilla vaan tehtaiden sisätiloissa, vakioiduissa olosuhteissa. Myös laadunvalvonta on tiukempaa kuin rakennustyömailla tyypillisesti, ja maasto työmaan ympärillä on vähemmällä rasituksella.

Lisätietoja: https://lehto.fi/cision/lehto-tuo-asuntomarkkinoille-ekologisen-puukerrostalon-ja-innovatiivisen-verkkokaupan-asunnon-voi-suunnitella-verkossa-ensimmaista-kertaa-sisustuksesta-huonekaluihin/

Euroopan aluekehitysrahasto

Huoneistohotelli Kide Oy on saanut hotellihankkeen toteuttamiseen tukea Euroopan aluekehitysrahastolta ja  Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskukselta. Lataa hankkeen tiedote pdf muodossa täältä. 

Pudasjärven kaupunki

Syötteen Lumiareena on Pudasjärven kaupungin rakennuttama upea hirsinen tapahtuma-areena. Kaupungin erikoisuutena on hirsiteemainen matkailu, jota kehitetään osana Hirsipääkaupunki-brändiä.

Moderni hirsikaupunki -hankkeella Pudasjärvi tehostaa hirsirakentamisen näkyvyyttä ja merkitystä julkisessa rakentamisessa ja luo edellytyksiä hirsirakentamisen tutkimukselle ja uudelle hirsi- ja puurakentamisen liiketoiminnalle. Hanke on osa Oulun yliopiston Moderni hirsikaupunki – hirsirakennusten uusi arkkitehtuuri, massakustomointi ja elinkaaritalous -hanketta.

Lisätietoja: https://www.pudasjarvenkehitys.fi/hankkeet/

Kiertokaari

Kiertokaari huolehtii Syötteen kierrätyspisteistä syksystä 2019 lähtien. Kiertotalous on talouden malli, jossa tuotteet ja materiaalit eivät päädy jätteeksi vaan pysyvät käytössä ja kierrossa mahdollisimman pitkään.

Kertakäyttökulttuurin sijaan tuotteet ja tavarat suunnitellaan sellaisiksi, että osat ja materiaalit kiertävät ja tuote voidaan tarpeen tullen korjata entiselleen tai muokata uudeksi tuotteeksi. Kiertokaari pyrkii edesauttamaan kestävään kiertotalouteen siirtymistä ja kiertotalouden toteutumista Oulun seudulla.

Lisätietoja: https://kiertokaari.fi/kiertokaari/kiertotalous/

Tervetuloa
vieraaksemme!

”Teimme KIDE Hotellin, jotta yhä useampi pääsisi tunturiin kylään, nauttimaan ihanasta Iso-Syötteestä. Tervetuloa vieraaksemme!”