Iso-Syöte

Pohjoisen taikaa

Iso-Syöte on Suomen eteläisin tunturi. Se sijaitsee Pudasjärven kaupungissa, vain reilun puolentoista tunnin ajomatkan päässä Oulusta ja 750 kilometriä Helsingistä. Laskettelukeskusta ympäröi upea Syötteen kansallispuisto, joka tarjoaa satojen kilometrien vaellus-, pyöräily- ja latuverkoston.

Syöte on monipuolinen ympärivuotinen matkailukeskus, johon on helppo rakastua. Tunturialueella luonto on aina läsnä ja lähellä. Iltaisin voit kuunnella erämaan hiljaisuutta ja päivisin ihastella puhdasta ympäristöä erilaisten harrastusten parissa.

Yhdessä kanssasi kohti kestävää matkailua

24 %

vähemmän sähköä maalämmöllä verrattuna sähkölämmitykseen.

Maalämpö on maa- ja kallioperässä olevan geoenergian hyödyntämistä rakennuksien lämmittämiseen. Maalämpöjärjestelmän ydin on maalämpöpumppu, joka siirtää peruskallioon, pintamaahan tai vesistöön sitoutunutta lämpöenergiaa talon patteri- tai lattialämmitysjärjestelmään sekä käyttöveteen.

Maalämpö on peräisin auringosta, ja siksi se onkin luokiteltu uusiutuvaksi energiaksi. Maalämpöpumppu on erittäin suositeltava lämmitysmuoto sen ympäristöystävällisyyden vuoksi.

* Laskettu Motiva kuluttajaneuvonnan laskurilla

32 %

vähemmän vettä uusilla vettä säästävillä astianpesukoneilla, vessanpöntöillä, suihkuilla ja hanoilla.

Kaikissa KIDE-huoneissa on A+ luokan astianpesukone, vettä ja energiaa säästävä suihku ja hanat, sekä vettä säästävä vessanpönttö.

Suihku on kodin suurin vesijuoppo ja energiasyöppö. Nykynormien mukaisen suihkun virtaus on 12 litraa minuutissa (KIDE-huoneen suihkun virtaus 7,8 litraa minuutissa). Kymmenen minuutin suihku vie siis 120 litraa vettä, jos suihku on koko ajan auki. Tuosta määrästä noin 60 % on lämmintä vettä.
Suihkussa kannattaa siis välttää turhaa veden juoksutusta – helposti se onnistuu sulkemalla hana saippuoinnin ajaksi.

* Arvio tehty verto.fi:n tietojen perusteella.

42 %

vähemmän polttoainetta

Iso-Syöte on lähellä, vain 140 km Oulusta ja 750 km Helsingistä. Valitsemalla kotimaan kohteen, johon pääsee joustavasti ja vähäpäästöisesti voit säästää huimasti energiaa. Junamatkailu on vihrein matkustamisen vihrein vaihtoehto, seuraavaksi tulevat linjaliikenteen bussit ja sähköautot. Iso-Syötteellä käytössäsi ovat sähköautojen latauspaikat.

* Vertaus on tehty polttomoottoriauton ja lentokoneen välillä. Hiilidioksidipäästöt laski Maaseudun Tulevaisuuden pyynnöstä Suomen itsenäisyyden juhlarahaston Sitran käyttämä konsulttiyritys D-mat.

75 %

vähemmän roskaa

KIDE Huoneissa käytetään vain uudelleen täytettäviä saippua- ja shampoopakkauksia. Pientä huonekosmetiikkaa ei käytetä, sillä pakkaukset päätyvät usein roskiin käyttämättöminä tai vajaina.

KIDE Hotellissa voit helposti kierrättää lomasi aikana kertyvän roskan käyttämällä huoneen kierrätysastiaa.

* Arvio verrattuna kertakäyttöpakattuihin huonetuotteisiin.

Ajankohtaista

Iso-Syötteelle bike park kesällä 2020

Iso-Syötteelle Bike Park kesälle 2020

Iso-Syötteellä avataan ensi kesänä hissipyöräilyyn suunniteltu Bike Park. Räjähdysmäisesti Suomessa ja maailmalla viime vuosina kasvanut laji sopii lähes kaikenikäisille, pyöräilystä ja raittiista ulkoilmasta nauttiville ihmisille.  Hissipyöräilyllä tarkoitetaan hiihtokeskuksissa harrastettavaa lajia,…
Eeli Kide hotel nettireso

KIDE Hotel by Iso-Syöte aukeaa marraskuussa

Haluamme tarjota yhä useammalle mahdollisuuden tulla meille kylään ja nauttia ihanasta Iso-Syötteestä. Suunnittelimme hotellin palvelemaan laskettelijoita ja muita aktiivisia lomailijoita parhaalla mahdollisella tavalla, samalla kunnioittaen ympäröivää tunturiluontoa. Jokaisessa hotellin kuudestakymmenestä…
ruoka_2

Tuuppa Tubaan

Tuba perustettiin Aurora-talon kivijalkaan Mannenkadulle vuoden 2013 keväällä. Useampi vuosi on nyt tilannetta makusteltu ja olemme valmiit haukkaamaan seuraavan palan kakkua.

Kumppanit

Tuba food & lounge – Iso-syöte

Tuba on eko- ja kierrätyshenkinen kulttuuriravintola. Käytämme paljon luomu-, lähi- ja hävikkiraaka-aineita ja menulta löytyy aina myös kasvis- ja vegaaniruokaa. Voit nauttia kohtuuhintaisesta buffetlounaasta tai herkullisista à la carte -annoksista.

Ylpeytemme aihe on omaan hapanjuureen leivotut pizzat ja käsintehdyt burgerit. Poikkea myös vain kahville tai lasilliselle, tarjolla on mm. kotimaisia pienpanimotuotteita. Tuba on vilkas tapahtumapaikka, ohjelmassa visailua, keikkoja ja monipuolista kulttuuritarjontaa.

Järjestämme myös ilomielin kaiken kokoiset juhlat Tuban ja Lumi Areenan tiloissa!

ST1

KIDE lämpiää 100-prosenttisesti ST1:n maalämmöllä. Asumisen energiankulutuksesta valtaosa kuluu Suomessa lämmitykseen. Siksi lämmitystavan valinnalla voidaan vaikuttaa merkittävästi sekä energiakuormaan että kustannuksiin.

Maalämpö tarkoittaa maa- ja kallioperässä olevan geoenergian hyödyntämistä rakennusten lämmittämiseen. Maalämpö pudottaa CO2-päästöjä 50–80 %:a verrattuna perinteiseen öljy- tai sähkölämmitykseen.

Lisätietoa: https://www.st1.fi/teesi-34

Lehto Group

KIDE hotelli on kotimaista laatutyötä. Huonemoduulit ja kiintokalusteet on rakennettu kotimaisista raaka-aineista pääosin Lehdon Oulaisten tehtaalla. Modernin teollisen valmistuksen hyödyntäminen rakentamisessa takaa yhtä aikaa sekä laadun, materiaalihukan minimoinnin ja nopean rakennusvaiheen.

Laatuun vaikutetaan ennen kaikkea rakentamisen kuivaketjulla, sillä työtä ei tehdä sään armoilla vaan tehtaiden sisätiloissa, vakioiduissa olosuhteissa. Myös laadunvalvonta on tiukempaa kuin rakennustyömailla tyypillisesti, ja maasto työmaan ympärillä on vähemmällä rasituksella.

Lisätietoja: https://lehto.fi/cision/lehto-tuo-asuntomarkkinoille-ekologisen-puukerrostalon-ja-innovatiivisen-verkkokaupan-asunnon-voi-suunnitella-verkossa-ensimmaista-kertaa-sisustuksesta-huonekaluihin/

Pudasjärven kaupunki

Syötteen Lumiareena on Pudasjärven kaupungin rakennuttama upea hirsinen tapahtuma-areena. Kaupungin erikoisuutena on hirsiteemainen matkailu, jota kehitetään osana Hirsipääkaupunki-brändiä.

Moderni hirsikaupunki -hankkeella Pudasjärvi tehostaa hirsirakentamisen näkyvyyttä ja merkitystä julkisessa rakentamisessa ja luo edellytyksiä hirsirakentamisen tutkimukselle ja uudelle hirsi- ja puurakentamisen liiketoiminnalle. Hanke on osa Oulun yliopiston Moderni hirsikaupunki – hirsirakennusten uusi arkkitehtuuri, massakustomointi ja elinkaaritalous -hanketta.

Lisätietoja: https://www.pudasjarvenkehitys.fi/hankkeet/

Kiertokaari

Kiertokaari huolehtii Syötteen kierrätyspisteistä syksystä 2019 lähtien. Kiertotalous on talouden malli, jossa tuotteet ja materiaalit eivät päädy jätteeksi vaan pysyvät käytössä ja kierrossa mahdollisimman pitkään.

Kertakäyttökulttuurin sijaan tuotteet ja tavarat suunnitellaan sellaisiksi, että osat ja materiaalit kiertävät ja tuote voidaan tarpeen tullen korjata entiselleen tai muokata uudeksi tuotteeksi. Kiertokaari pyrkii edesauttamaan kestävään kiertotalouteen siirtymistä ja kiertotalouden toteutumista Oulun seudulla.

Lisätietoja: https://kiertokaari.fi/kiertokaari/kiertotalous/

Tervetuloa
vieraaksemme!

”Teimme KIDE Hotellin, jotta yhä useampi pääsisi tunturiin kylään, nauttimaan ihanasta Iso-Syötteestä. Tervetuloa vieraaksemme!”