< Takaisin

Syöte on pyöräilijöiden mekka

Tähän artikkeliin on koottu tietoa Syötteen virallisista pyöräilyreiteistä ja alamäkipyöräilystä. Artikkelissa on tietoa siitä mistä saat vuokrattua maastopyörän, fatbiken, sähköpyörän tai alamäkipyörän  ja lisäksi hyödyllisiä videoita, sekä linkkejä ja lähteitä, joista voi katsoa lisätietoa reiteistä ja muusta tarpeellisesta pyöräilyretkeä varten.

Maastopyöräilijän Syöte

Syötteellä voi harrastaa monipuolisesti kesäaktiviteetteja, joista pyöräily on varmasti suosituin laji. Vaikka tuleva kesä on jälleen poikkeuksellinen monella tapaa, pyöräilyreitit ovat normaalisti avoinna ja pyöräily on edelleen turvallista. Syötteen kansallispuisto on tunnettu kirjavista maisemistaan ja vaihtelevista pyöräilyreiteistään. Kansallispuisto puhkeaa kukkaan kesällä, tunturimaisemat saavat uudenlaisen sävyn ja kesäiset maisemat heräävät loistoonsa. Maastopyöräreitit kulkevat metsäisiä polkuja pitkin osittain Syötteen kansallispuiston sekä Iso-Syötteen retkeilyalueen maastoissa. Syötteen luonto on kerrassaan upea elämys!

Reiteillä on runsaasti korkeuseroja ja monipuolisia maastoja hiekkakankaista aapasoihin. Pyöräreitit sopivat kokeneemmille konkareille, jotka hakevat haastavampia ja fyysisesti raskaampia reittejä, mutta myös aloittelijoille löytyy leppoisampia reittejä. Tieosuuksia reiteillä ei ole juuri lainkaan. Vinkki: Syötteen kierros(19km) on yksi Suomen upeimmiksi kehuttu maastopyöräreitti.

VARAA

iso-Syöte bike park

Iso-Syötteelle avattiin vuonna 2020 hissipyöräilyilypuisto eli puhekielellä bikepark. Räjähdysmäisesti Suomessa ja maailmalla viime vuosina kasvanut laji sopii lähes kaikenikäisille, pyöräilystä, vauhdista ja raittiista ulkoilmasta nauttiville ihmisille. Hissipyöräilyllä tarkoitetaan hiihtokeskuksissa harrastettavaa lajia, jossa pyörän kanssa noustaan ylös hissillä ja lasketaan alas pyöräilyyn suunniteltuja ratoja pitkin. Kesälle 2021 on rakennettu lisää reittejä, lisäksi olemassa olevia on kunnostettu ja parannettu.

TUTUSTU BIKE PARKIIN

Pyörien vuokraus

Iso-Syötteen vuokraamosta voit vuokrata läskipyörät, täysjoustomaastopyörät (alamäkipyörät), ja sähkö-läskipyörät.

Läskipyörä eli fatbike on paksuilla renkailla oleva maastopyörä, jolla pääsee helposti kulkemaan pehmeässä tai muuten vaikeakulkuisessa maastossa. Iso-Syötteen vuokraamosta löytyy myös lapsille sopivia läskipyöriä.

E-fatbike on vaihtoehto perinteiselle fatbikelle. E-fatbike on sähköläskipyörä, jossa sähkö keventää pyöräilijän kuormitusta. Sähköavusteinen läskipyörä sopiikin niille, jotka haluavat taittaa matkaa leppoisasti. Matkaa voi taittaa sähköpyörällä huomattavasti enemmän kuin tavallisella läskipyörällä, ja fyysisen suorituksen sijaan voi keskittyä maisemien ihailuun.

Täysjoustomaastopyörä on maastopyörä jossa on jousitus sekä edessä, että takana. Pyörät sopivat käytettäväksi Iso-Syöte Bike Parkissa ja Syötteen kaikilla maastopyöräreiteillä.

Reitit

Pääset kaikille Syötteen maastopyöräreiteille suoraan KIDE Hotellilta. Myös suosittu Syötteen kierros kulkee KIDE Hotellin ohi.  Iso-Syöte Bike Parkin hissille on alle 100 metrin matka KIDE Hotellilta.

Syötteen pyöräilyreitit:

Katso kuvaukset ja lisätiedot reiteistä luontoon.fi sivuilta. Klikkaa sivulle tästä.

Katso video kuuluisasta Syötteen kierroksesta tästä.

Yllä olevalla luontoon.fi sivulla on kartta, johon on merkitty alueen laavut. Yllä mainitut neljä pyöräreittiä ovat yhteydessä toisiinsa, ja reitit on opastettu ruskeapohjaisin tienvarsiviitoin. Maastossa reitit on merkattu pinkeillä maalimerkeillä. Pyöräreittien varsilta löytyy runsaasti mukavia taukopaikkoja, kuten Kellarilammen laavu sekä Taimenmutkan autiotupa. Myllyn sekä Portinojan laavulla voi tankata raikasta vettä läheisistä puroista.

PRO TIP: Kellarilammen laavu on hieno paikka, jossa kannattaa pysähtyä!

VARAA

KIDE hotelli pyöräilijälle

KIDE Hotelli on pyöräilijän ykkösvalinta! Sijainti maastopyöräreittien varrella, Iso-Syöte Bike Parkin välittömässä läheisyydessä ja afvalttitie-liittymällä, takaa sen, että olitpa liikkeellä pyörällä kuin pyörällä, pääset hyppäämään satulaan suoraan huoneesi ovelta. Tässä muita KIDE Hotellin parhaita puolia pyöräilijälle:

🧡 Huonehintaan kuuluvat yleiset, lukolliset pyörävarastot.
🧡 5 yksittäistä, lukollista varastoa mahdollista varata omaan käyttöön.
🧡 Pyöränpesupaikka
🧡 Tilavat parkkipaikat, joista on helppo purkaa autosta pyörä varastoon.
🧡 Huoneissa on reilusti tilaa varusteille sekä kuivauskaappi, jolla kuivaat varusteet   seuraavaa ajokertaasi varten.
🧡 Ajopäivän kruunaa huippumodernilla kuntosalilla tehty lihashuolto sekä sauna ja pulahdus parin sadan metrin päässä olevalla Luppoveden uimarannalla.
🧡 Hotellin ravintolan aamiainen ja italialainen ruokalista takaavat ravitsevat ruuat pyöräilijälle.

VARAA

Syötteen luontokeskus

Luontokeskukselta voi hakea fyysisiä karttoja mukaan pyöräreissulle. Katso luontokeskuksen aukioloajat ja tulevan kesän suunnitelmat alla olevasta linkistä.
Klikkaa luontokeskuksen sivuille.

Lisäksi Luontokeskuksen Facebook-sivulta löytää ajankohtaisia päivityksiä.
Klikkaa FB-sivuille.

Huomaa, että kansallispuistoalueella pyöräily on sallittu vain merkityillä pyöräilyreiteillä.

Antoisia pyöräretkiä! 

VARAA