< Takaisin

Loppuuko henkinen laskukautesi pääsiäiseen? Se on VIRHE!

Hiihtokeskus Iso-Syöte on avoinna vappuun saakka ja KIDE Hotelli läpi vuoden. Lue alta miksi huhtikuu on parasta aikaa lomailla tunturissa.

Huhtikuun hohtavat hanget– kaikkihan niistä ovat kuulleet ja sanonta pitää takuulla tunturissa paikkansa. Iso-Syöte on Suomen lumisinta aluetta ja meillä on vielä huhtikuussakin monesti yli metri lunta. Hankien pinta hohkaa toden teolla auringossa, joten vinkki vitonen: pakkaa mukaan alppityyliset, sivuiltakin suojaavat aurinkolasit, tai vähintään peililinssi laskettelulaseihin.

Laske juuri niissä paikoissa, jotka sinua eniten miellyttävät- huhtikuussa rinteet ovat yhä monipuolisesti auki ja myös rinteiden ulkopuolelle pääsee. Vinkki: jos tykkäät kurvailla kovaa ja kantilla, kannattaa mäkeen suunnata heti aamukymmeneltä. Huhtikuussakin saadaan vielä monin paikoin yöpakkasia ja rinteet ovat usein aamulla napakat. Jos taas viihdyt pehmeässä parkissa tai rinteiden ulkopuolella, voit hyvällä mielin nukkua myöhään tai uurastaa etätöiden parissa aamun. Aurinko ja päivälämpötilat pehmentävät lumen hauskaksi, yleensä puolen päivän aikaan.

Etelänreissun tuliaiset pohjoisesta: d-vitamiinia ja rusketusta on luvassa huhtikuun lämpimän auringon alla. Lumi heijastaa valon tuplana, joten muista läträtä aurinkorasvalla! Vinkkinä riittävät kertoimet rasvaan. Pieni päivetys on kiva, mutta rouheat laskulasipandat saattavat herättää hilpeyttä laskureissun jälkeen- ainakin kavereissa.

Kevyissä kamppeissa laskeminen tuntuu ihanan vapauttavalta! Huhtikuussa aurinko lämmittää toisinaan jo niin paljon, ettei paksua takkia tarvita vaan rinteisiin voi suunnata kevätkamppeissa. Lämpimänäkin päivänä hupparin alle kannattaa kuitenkin pukea pari hengittävää välikerrosta. Vinkkinä kuitenkin mainittakoon, että toisinaan huhtikuussa on vielä täysin talviset kelit, eli kotiin talvitakkia ei kannata jättää. Muistathan myös, että kypärä kuuluu lasketteluvarustukseen kesät talvet!

Majoitu edullisesti! Huhtikuu ei ole enää huippusesonkia, moni kun ei ymmärrä sen olevan parasta laskuaikaa. Majoitusta onkin usein tarjolla mukavan huokeaan hintaan. Tsekkaa esimerkiksi KIDE Hotellin ja Iso-Syötteen 2 laskee, 1 maksaa- kampanja.