< Takaisin

KIDE Hotelli on kestävän rakennetun ympäristön referenssi

Green Building Council Finland kerää yhteen kestävän rakennetun ympäristön parhaat esimerkit. Organisaatio on Suomen vaikuttavin ja laaja-alaisin kestävän rakennetun ympäristön verkosto. Tavoitteena on tuoda hiilineutraalit, kiertotalouden mukaiset ja kestävää elämäntapaa tukevat ratkaisut luonnolliseksi osaksi kaikkea kiinteistö- ja rakennusalan toimintaa. Organisaatio kokoaa kestävän kehityksen osaamista Suomessa ja edustaa jäseniään aihepiiriin liittyvissä asioissa, sekä kotimaassa että kansainvälisesti. KIDE Hotelli on päässyt mukaan referenssipankkiin ekologisten rakennusratkaisujen ansiosta.

Lue lisää täältä.

Refenrenssipakki

Kestävän rakentamisen referenssipankin tarkoituksena on jakaa tietoa hyvistä ratkaisuista ja niiden vaikutuksista, jotta tietoa voitaisiin hyödyntää entistä paremmin koko alan kehittämiseksi.

Täällä eri toimijat voivat kertoa hankkeen ilmastoviisaista, kiertotalouden mukaisista, energiatehokkaista tai muilla tavoilla kestävää rakentamista tai elämäntapaa tukevista ratkaisuista ja poimia vinkkejä tuleviin projekteihin.

Vastuullinen KIDE Hotelli

Syötteen tuntureiden syliin ja kansallispuiston kainaloon rakennettu KIDE Hotelli vastaa ajan henkeen, sillä tämän päivän matkailija haluaa tehdä vastuullisia valintoja. Hotellitoiminnan arvojen keskiössä on kestävän matkailuelämyksen tarjoaminen, kauniin ympäristön ja kansallispuiston luonnon suojeleminen, paikallisten toimijoiden tukeminen ja kestäviin tapoihin ja tekoihin kannustaminen. Näin ollen kestävän kehityksen ideologia huomioitiin jo hotellin rakentamisessa.

KIDE on rakennettu kotimaisesta puusta ja lämpiää maalämmöllä. Se on digitaalinen, älykäs ja energiatehokas hotelli, joka on samalla näyte tulevaisuuden rakentamisesta: kohteen rakentamisessa työvaiheita siirrettiin työmailta tehtaille, joiden rakentamisessa toistuvat ekologiset hyödyt.

hotellin Kestävän kehityksen ratkaisut

KIDE Hotelli on valinnut kestäviä ratkaisuja monipuolisesti. Näitä ovat muun muassa puurakentaminen, maalämpö, sekä teollisen rakentamisen mukanaan tuomat ekologiset edut rakennusvaiheessa, jossa osa työstä toteutetaan tehtailla työmaan sijaan (vähempi hukka tuotannossa, tehokas jätteenkäsittely ym). Erilaisissa hotellin ratkaisuissa on kiinnitetty läpi linjan huomiota energiaa säästäviin järjestelmiin käytönaikaisen ekologisuuden tukemiseksi: 24 % vähemmän sähköä maalämmöllä verrattuna sähkölämmitykseen, 32 % vähemmän vettä uusilla vettä säästävillä kodinkoneilla ja vastaavilla ratkaisuilla.

KIDE Hotelli referenssinä, katso lisää täältä.