< Takaisin

Kestävää kehitystä tuetaan paikallisesti

Alueellisesta yhteistyöstä voimaa

Kun trendinä on, että palvelukilpailutukset tehdään kustannusperusteisesti ja usein jopa valtakunnallisesti, kuljetaan Pudasjärvellä, Iso-Syötteen kansallispuiston tuntumassa omia polkujaan. Marraskuussa Iso-Syötteelle avattava uusi KIDE Hotelli luottaa paikallisiin toimijoihin ja alueyhteistyön voimaan.

Kestävän kehityksen periaatteiden ymmärtäminen on tärkeää, mutta oma lukunsa on asioiden vieminen käytäntöön. Tähän haasteeseen on uudessa KIDE Hotellissa haluttu tarttua voimakkaasti. Puurunkoinen hotelli lämpenee maalämmöllä, jätteet lajitellaan ja jopa kiertotaloutta hyödynnetään hotellin arjessa. Näiden konkreettisten toimien lisäksi myös yhteistyökumppanivalintoja on punnittu kestävän kehityksen näkökulmasta ja yhteistyökumppaneiksi onkin valittu pitkälti juuri paikallisia toimijoita, vaikka valtakunnallisiakin olisi ollut tarjolla.

Kestävän kehityksen edistäminen tarkoittaa myös paikallisen yhteistyön kehittämistä:

On luontevaa, että yhteistyökumppaneiksi valitaan paikallisia toimijoita. Alueen kestävä kehitys sosiaalisen kestävyyden näkökulmasta näkyy paikallisten yrityksien ja niiden työntekijöiden hyvinvointina, paikallisten työllistämisessä ja alueen elinvoimaisuuden ylläpitämisenä. Haluamme ehdottomasti olla osaltamme tätä tukemassa”,

kertoo KIDE hotellin hotellinjohtaja Jarkko Koskenmäki.

Taivalkoskelainen perheyritys Pesiölä Oy aloitti uuden KIDE hotellin yhteistyökumppanina kiinteistönhuollossa ja siivouksessa 1.11.2019.

KIDE Hotel by Iso-Syöte

Uusi hotelli avaa ovensa marraskuussa 2019. Hotellissa yhdistyvät kiertotalouden, ekologisuuden ja digitaalisuuden elementit rohkeasti uudella tavalla. Ympäristöön ja ekologiseen kestävyyteen liittyvät tekijät ovat ohjanneet kotimaisesti valmistetun hotellin rakentamista ja yhteistyökumppanivalintoja. Uuden lähestymisen saattelemana Iso-Syötteen hotelli Kide tuo Pohjois-Suomen hotellitarjontaan uutta väriä ja lunastanee paikkansa erityisesti kestävän matkailun arvopohjan omaavien kuluttajien keskuudessa.